TKD “Šahinpašić” doo Sarajevo organizovao je 14. Zimski salon knjige, koji se održao u periodu od 13. do 24. decembra u Gradskoj galeriji Collegium Artisticum u Centru Skenderija. Udruženje Semerkand predstavilo se građanima i čitalačkoj publici sa knjigama iz svoje edicije. U protekloj deceniji UG Semerkand izdao je skoro 40 publikacija/knjiga.

Veliki broj posjetitelja je izrazio zanimanje za naš štand – ovog puta smo imali određenu količinu magazina “Semerkand” koji smo poklanjali posjetiocima sajma. Također, najmlađim posjetiteljima darovali smo bojanku “Hadždž”.
Sa posebnim zanimanjem primljena je informacija o pripremi “Ilmihala” Omera Nasuhija Bilmena. Naš tim vrijedno radi na prevodu i nadamo da će ovo dragocjeno djelo uskoro biti predstavljeno javnosti BiH i šire.
U ovih desetak dana stekli smo mnoge prijatelje na sajmu, stvorila su se nova poznanstva i suradnja sa drugim izdavačkim kućama. Ovo je bila prilika da se okupe članovi našeg udruženja. Tim povodom priredili smo topli čaj kojim smo počastili naše prijatelje.
Posebno se zahvaljujemo organizatoru sajma TKD “Šahinpašić” na odličnoj organizaciji i pružanju mogućnosti našem udruženju da se predstavi publici. 

Nošeni elanom podrške ljubitelja semerkandove knjige, krenuli smo u pripreme novih publikacija kojima se želimo predstaviti na aprilskom sajmu knjige.