Sajam se održao u periodu od 11. do 23. decembra 2019. godine u prostorijama Gradske galerije Collegium Artisticum u KSC Skenderija Sarajevski sajam knjiga je najuspješnija i najpoznatija sajamska manifestacija u BiH. koja se tokom proteklih decenija  potvrdila se kao istinski kulturni praznik. To je idealna prilika da izdavači prikažu svoj opus, da autori promovišu djela, te da strani kulturni centri široj javnosti predstave svoje kulturno i umjetničko naslijeđe.

U protekloj deceniji UG Semerkand izdao je skoro 40 publikacija/knjiga.

Veliki broj posjetitelja je izrazio zanimanje za naš štand – ovog puta smo imali određenu količinu magazina “Semerkand” koji smo poklanjali posjetiocima sajma. Također, najmlađim posjetiteljima darovali smo bojanku “Hadždž”.

U središtu prezentacije bilo će predstavljanje nove knjige “Duhovni odgoj u islamu” autora S. Mubareka Muhammeda Elhusejnija, 20. aprila u Skenderiji.

Na Sajmu je bilo i bogato darivanje posjetitelja štanda. Magazin “Semerkand” tretira teme modernog čovjeka uz oslanjanje na primjere islamske tradicije i mogućnosti korištenja takvih znanja u cilju ostvarivanja sretnijeg življenja. Ove godine se navršava deset godina od početka izdavanja magazina.